Onze grote jongens. Unieke stuks!

Hier kan je een overzicht vinden van onze grote parels. Elke cactus is hier uniek. What you see is what you get. Deze kanjers worden gratis aan huis geleverd en op jouw favoriete spot geplaatst.

Dolores

Dit is Dolores, een Pachycereus Pringlei oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De cactussen bij ons beschikbaar worden in het zonnige Tenerife in volle grond gekweekt. Op 35 jarige leeftijd krijgen ze een nieuw leven bij iemand in de woonkamer. Omdat ze hun kindertijd in Tenerife hebben doorgebracht, hebben de planten een veel dikkere stam dan cactussen van dezelfde soort die in België worden opgevoed.

Wij verkopen 3 standaard maten, deze kan je online bestellen. Wil je een meer-stammige of heb je speciale wensen, geen probleem! stuur ons een mailtje.

De Pachycereus Pringlei heeft nood aan direct zonlicht. Eén liter per maand is flink voldoende tijdens de wintermaanden. In de zomer verbruikt deze plant iets meer en kan je de hoeveelheden verdubbelen.

Multi Dolores

Dit is de multi-Dolores, een meerstammige variant van de Pachycereus Pringlei oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De cactussen bij ons beschikbaar worden in het zonnige Tenerife in volle grond gekweekt. Op 35 jarige leeftijd krijgen ze een nieuw leven bij iemand in de woonkamer. Omdat ze hun kindertijd in Tenerife hebben doorgebracht, hebben de planten een veel dikkere stam dan cactussen van dezelfde soort die in België worden opgevoed.

Deze meerstammige planten zijn beperkt beschikbaar. Interesse in een dolores met meerdere vertakkingen? Stuur ons gerust een mailtje en we gaan samen op zoek naar het perfecte exemplaar.

Luke

Luke is een grote vertakte Espotstoa Lanata cactus. Deze plant herken je direct aan zijn zachte witte dons. Mispak je niet want onder de dons zitten naalden.

Luke is afkomstig uit Peru, hij krijgt daar de bijnaam de Peruviaanse sneeuwbal.
Deze cactus is al vertakt, dit gebeurt enkel in volle grond. Gepot zal deze plant niet vertakken. Vertakkingen binnen deze soort kom je niet vaak tegen bij gekweekte planten.

Luke komt in verschillende maten en vormen. Neem gerust contact met ons op en ontdek welke planten we momenteel op stock hebben. 

Ralphie

Ralphie, onderdeel van de Stesonia Coryne familie uit Argentinië is misschien wel de meest indrukwekkende cactus van het hele assortiment. Deze ook wel tandenstoker-cactus genoemde plant heeft zeer veel lange naalden. Voorzichtig zijn is een must!

Dit maakt de plant wel zeer indrukwekkend. Iets voor in jouw interieur? Zorg dan zeker dat er genoeg ruimte rond de plant beschikbaar is.

Wij hebben verschillende Ralphies op voorraad. Allen aan dezelfde scherpe prijs.

Eleanore

Last but not least hebben we Eleanore, ze komt van de zeer gekende Euphorbia Ingens familie afkomstig uit Zuid-Afrika. Haar bijnaam is Cowboycactus door de typische vorm met meerdere armen. Officieel is Eleanore geen cactus, bij ons hoort ze er toch bij.

Haar grootste vijand is water: nooit water geven als de grond niet droog is. Naar plaatsing zijn er geen hoge eisen, deze kamerplant kan op elke plaats in jouw interieur staan. Pas wel je waterschema aan naargelang het zonlicht!

Deze plant groeit zeer makkelijk en snel, heeft mooie vertakkingen en is zeer populair wegens zijn lagere prijs.