Leuke cadeautips

Op zoek naar geschenktips? Hier vind je een overzicht van al onze middelgrote cactussen met een betaalbare prijs rond de €100. Perfect als cadeau voor je vrienden of familie. Met een unieke, grote cactus scoor je altijd en zelfs bij een baasje zonder groene vingers zal hij steevast overleven: een cactus kan wel 6 maanden zonder water.

Jerome

Jerome
Jerome is net als zijn blauwe zusje een Myrtillocactus Geometrizans afkomstig uit Mexico.
Deze groene variant staat er om bekend sneller te groeien, hij heeft ook dikkere stammen en takken. De blauwe variant heeft wel meer vertakkingen.

Wil je een cactus waar je snel groei resultaat mee wilt bereiken, dan is deze kamerplant zeker iets voor jou! De Myrtillocactus is zeer makkelijk te snoeien en te stekken. Je kan de afgezaagde arm laten drogen en verpotten.
Zo bepaal je zelf hoe jouw cactus er uit gaat zien.

 

Hazel

Hazel is een cactus van de familie Myrtillocactus Geometrizans afkomstig uit Mexico. Deze blauw-groene cactus groeit in het wild tot 4m hoog en kan vertakken tot wel 5m breed.

Deze blauwere variant staat er om gekend meer vertakkingen te hebben dan zijn groene broertje Jérôme, maar heeft dan weer een iets fijnere stam.

In tegenstelling tot veel andere cactussen heeft Hazel weinig nood aan direct zonlicht en mag hij indien gewenst enkele meters verder van het raam geplaatst worden.Leuk aan Hazel is dat deze cactus veel vertakkingen heeft die je ook kan stekken (afzagen en planten). Zo krijg je verschillende planten voor de prijs van één! Leuk cadeau idee?

Cecil

Cecil heeft een zeer mooie rechte stam die gekenmerkt wordt door de opvallende witte naalden. Sommige planten hebben over de volledige lengte een mooie witte lijn. Dit geeft een zeer mooi contrast met de donkergroene stam. Een zeer elegante plant die niet alle aandacht opeist in de kamer.

Cecil is verkrijgbaar in 2 maten. De kleinste maat zal groeien in de pot maar zal smaller worden bovenaan.

Mickey

Mickey behoort tot de familie van de Consolea cactussen. De naam Consolea is afkomstig van Michelangelo Console van de botanische tuin in Palermo, Italië.

De consolea cactussen zijn kleine boomachtige planten die beginnen als platte kussens die cladodes worden genoemd, later ontwikkelen deze zich tot ronde stammen. Aan het einde van deze stammen worden er nieuwe cladodes gevormd. Deze kunnen zeer rommelig door elkaar gevormd worden.


De chaotische vorm van verschillende platte ronde schijven maken de Consolea cactus uniek.

Deze cactus is een zeer snelle groeier die zeer weinig aandacht en zorg vereist, dit maakt de cactus zeer populair.

Caroline

Caroline is lid van de Trichocereus Terscheckii familie, afkomstig uit Argentinië en Bolivia

Bij Caroline krijg je veel cactus voor weinig geld, met zijn dikke stam en grote naalden is deze kleinere cactus toch best imposant.

Dit type cactus staat gekend voor zijn zwaar hallucinerende effecten. Deze soort bevat namelijk de stof Mescaline.

Caroline is een snelgroeiende plant die weinig zorg nodig heeft. Je krijgt deze zodra ze 60cm of hoger zijn.

Eleanore

Last but not least hebben we Eleanore, ze komt van de zeer gekende Euphorbia Ingens familie afkomstig uit Zuid-Afrika. Haar bijnaam is Cowboycactus door de typische vorm met meerdere armen. Officieel is Eleanore geen cactus, bij ons hoort ze er toch bij.

Haar grootste vijand is water: nooit water geven als de grond niet droog is. Naar plaatsing zijn er geen hoge eisen, deze kamerplant kan op elke plaats in jouw interieur staan. Pas wel je waterschema aan naargelang het zonlicht!

Deze plant groeit zeer makkelijk en snel, heeft mooie vertakkingen en is zeer populair wegens zijn lagere prijs.